Rite of passage

Onze leraar dr. Arne Rubinstein van The Rites of Passage Institute in Australië komt in juni Level 1 en Level 2 van de Global Rites of Passages Leadership Training verzorgen.. Hierbij de links naar de site van mijn collega Lars Verburg met extra informatie
**
More details can be found on our website:
Training Level 1; 31st of May till 2nd of June:
**
Training Level 2; 21-23rd of June:
Een rite of passage is een overgangsritueel die een belangrijke transitie in iemands leven markeert zoals geboorte, huwelijk, dood en de overgang van meisje naar jonge vrouw/jongen naar jonge man.

Eeuwenlang erkennen inheemse en traditionele culturen de waarde van het ondersteunen van een individuele transitie in iemands leven van de ene fase in de andere door een rite of passage. Het markeren van deze transities wordt gezien als een fundament/basis van groei, verbondenheid en gezondheid van een individu en de gemeenschap.

Het is in onze westerse maatschappij niet meer vanzelfsprekend dat wij onze tienermeiden (en jongens) ondersteunen tijdens deze fase van onzekerheid, verwarring en zoektocht in het leven. Bij Wilde Bloem staan we hier wel bewust bij stil en nemen we Moeders en Dochters, Moeders en Zonen en Vaders en Dochters graag mee op reis om dit te creëren tijdens een speciaal weekend of een gathering zoals SpringFlower (meivakantie 1 – 4 mei 2024).

Tijdens deze reis komen de elementen van het Rites of Passages Framework voorbij. Wil je dit ook in je eigen werk, vrouwencirkel of anderszins kunnen toepassen dan ben je meer dan welkom tijdens de Facilitator Training.

 

Vanuit Wilde Bloem faciliteren we ook individuele Rite of Passage Rituelen voor bijvoorbeeld meiden die 18 jaar worden of een initiatie in het Elderschap. Vaak in een kleine, intieme setting thuis of bij Maanbloem in Zutphen.  Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken.

 

Mijn inspirator is Dr. Arne Rubinstein CEO van het Rites of Passage Institute in Australië. Hij is auteur van het boek “The Making of Men” en verzorgt wereldwijd Global Rites of Passages Leadership Trainingen, lezingen en vele Making of Men Camps. In 2019 heb ik meegewerkt aan een aantal Rite of Passage activiteiten in Australië en samen met collega’s hebben we Dr. Arne Rubinstein meerdere keren in Nederland mogen verwelkomen om de Global Rites of Passages Leadership training te verzorgen.