Facilitator Training

Facilitator Training

Rite of Passage Facilitator Training – Vrouwen/ Meidencirkels

Bestaat uit 2 delen ( 2 zondagen, met mogelijkheid tot stage)

  1. Introductie framework Rite of Passage
  2. Verdieping Vrouwen/meiden thematiek

Het doel van de Facilitator Training is om onze huidige en volgende generatie vrouwen zelfvertrouwen, zelfliefde en bekrachtiging van eigen-wijsheid mee te geven. Ik gun het iedere vrouw/meisje in iedere stad/dorp om deel te kunnen uitmaken van een vrouwen/meidencirkel. Om zich gewaardeerd te voelen door andere vrouwen/meiden, elkaars spiegel te zijn, te leren en ontwikkelen van en door elkaar, elkaar upliften. Om vrouwen/meiden thema’s zoals vrouwelijke seksualiteit, vrouwenlichaam, menstruatie, sisterhood, girl power bespreekbaar en uit de taboesfeer te halen.

De facilitator training bestaat uit twee delen, twee zondagen waarbij op de eerste dag de structuur van een cirkel wordt geschetst. Dit is een raamwerk/framework wat gebruikt kan worden voor vrouwencirkels/meidencirkels van alle leeftijden waarin het creëren van een veilige ruimte(sacred space) en holding space belangrijke onderwerpen zijn, maar ook de opbouw van een cirkel. Hier zitten de belangrijke aspecten van een inwijding/initiatie/rite of passage in verwerkt. Een Rite of Passage is een markering van de ene levensfase naar de andere. Een moment waarop daar bewust bij stil wordt gestaan door middel van een ritueel/ceremonie. Dit kan de overgang van meisje naar vrouw zijn, maar ook de initiatie in de fase van “crone/wijze vrouw”. Door onderzoek naar initiaties bij Indigenous Cultures/inheemse stammen (door oa mijn leraar Arne Rubenstein – rite of passages Institute Australië) is duidelijk geworden welke elementen/stappen daarin altijd toegepast worden om een volwaardig “overgangsritueel” te ervaren. Door deze elementen/raamwerk toe te passen in je eigen vrouwen/meidencirkel of individuele sessies kom je automatisch in de verdieping en kan er in relatief korte tijd een enorme stap in persoonlijke ontwikkeling gezet worden door de deelnemers. 

De tweede dag komt Meiden/(jonge) Vrouwen thematiek aan de orde. Wat zijn thema’s die een belangrijke rol spelen in de overgangen naar de verschillende fases in een vrouwenleven: het meisje, de moeder, de maga en crone.  Wat is specifiek Vrouwenwerk, hoe werken we daarin met onze mannelijke kwaliteiten en hoe verwerk je dit in een cirkel. 

Praktisch:
* Data: zondag 27 oktober & zondag 10 november 2024: 10:00 – 17:00
* Locatie: de Wilde Bloem Yurt in Zutphen.
* Bijdrage: € 395,00 (iedereen neemt eigen lunch mee, thee/koffie/fruit en lekkers worden verzorgd)
* Aanmelden en info via info@wilde-bloem.nl